Masakr v Uherském Brodě

Možná že dědula byl bejvalej zaměstnanec ČZUB, ale o tom se asi ani mluvit nebude, byť by to byla pravda. 
Protože by to určitě zas byla dehonestující reklama na šílenou zbrojovku. Na fabriku která, světe div se, vyrábí ty smrtící zbraně, které mají na svědomí už tolik zmařených životů. 
(A vida teď na tv Nova jeden z hloupých redaktorů potvrdil, že vrah opravdu kdysi dělal ve zbrojovce. A mimo to opět mylně tvrdí, že musel dělat psychotesty. Nemusel!!!)

No jedna velká pravda je, že zbraň ještě nikdy nikoho nezabila. To ten mezičlánek co stojí na správný straně hlavně, ten je vždy plně odpovědnej za to, co ta zbraň udělá. 
Odpůrci zbraní na sebe nedali dlouho čekat, včetně ministra. A už se zase volá po zpřísnění vlastnictví, nošení zbraní a nejlépe všechno zakázat. 
Milí pravdoláskaři. V odborný literatuře nebo na netu se lze dočíst, že v České Republice je registrováno hodně přes třistatisíc držitelů zbrojních průkazů, kteří vlastní přes sedmsettisíc palných zbraní podléhajícich registraci. To není málo a nejsou to jen magoři kteří si honí ego. Po pravdě zrovna těchhle volů je jen minimum. Jsou to registrovaní sportovci, myslivci, policisti, bezpečáci a fandové. Nelegálních zbraní, je dle odhadů ještě asi o třetinu víc. Získat zbroják je vcelku složitý a je nutné splnit mnoho, včetně lékařských vyšetření. 
Nicméně psychotesty, jak říkala ta slepice z Čt1 a pulčik z Novy, opravdu nutný nejsou, pokud obvodní lékař nestanoví jinak. 
Zpátky k té nešťastné události. Stala se věc který nejde zabránit žádným zákazem ani restrikcí. Nelegálně držená zbraň už zakázaná je a pokud to má někdo takhle, tak ho žádnej zákaz vstupu se zbraní kamkoli, nezastaví.  Prostě nesmyslné bezzbraňové zóny. 

Totiž kdyby v té restauraci byl někdo jinej s legálně nošenou zbraní, mohl zoufalýho pána zastavit střelou do hnáty. Pokud by to nepomohlo, klidně by ho mohl zastřelit a jsem přesvědčenej, že by nebylo tolik nevinných obětí a on by nebyl ani z ničeho obviněn. 

Pardon, byl by popotahován za nošení zbraně do hospody...
Bohužel u nás se umí pouze zakazovat a omezovat právo na ochranu života zdraví a majetku. 

Upřímnou soustrast rodinám a pozůstalým obětí...
Ps: věta že Uherským Brodem obchází strach je opět jen poplašnou zprávou s cílem děsit lidi. Teď už přeci nemají mít z čeho strach, kdyz vrah je mrtev...

Komentáře