Nová škola

Vo vejkendu jsme byli s rodinkou na slavnostech obce Staré Křečany a o tom se rád zmíním. 
Vstup fakt jako za lidovku až si řikám, že bych to čekal i dražší, ale nic proti. 
O to větší zklamání přišlo, když jsme se propracovali ke kolotočům. Nevim co to bylo za provozovatele, ale hrůza děs. Kultůra osmdesátejch let kdy špinavý, bezzubý a zahulený vágusové obsluhovali řetízák, se za posledních třicet let nezměnila a ten samotnej zmiňovanej kolotoč taky ne. Včetně labutí...
Cena trampolíny na 5 minut 50,- mi příjde dost přehnaná vzhledem k tomu, že na ní musíš skákat. Oproti kolotoči kterej tě aspoň sám povozí, udělá se ti blbě a ješte pětku ušetříš. 
Ještě se ti pokusej okrást dítě o 150,- na atrakci za pade. Když jsem to tak počítal tak některý ty srandy se za jeden až dva dny provozu musej celý zaplatit a pak už jen vyděláváš. Jako kšeft je to jako prase a mimo sezónu můžou taxikařit, nebo si válet koule. 
Ceny cínoolověný směsi na domácí diabolky (zvané náboje) asi taky stouply, bo za jednu diabolku dáš víc jak za celoplášť 357 Magnum od Sellier & Bellot a o balónkách s heliem za 150,- ani nemluvim. Ačkoli vim, že helium jako takový je drahý. 
Musím pochválit slušně nastřelený vzduchovky, langoše o velikosti táááácu na chlebíčky, rychlý, studený a dobrý pivo za facku. I když jak kde. U stánku kde točili Prazdroj jsem se poprvý radši otočil a šel na druhou stranu na Kozla. Zástupci pivovaru by se asi podivili...
Vypíchnu i solidní zabezpečení a organizaci. 
Mě docela pobavil medvěd (myslim že se jmenoval Kuba nebo Ondra) tak to byl štyk a na vostro. Filmová hvězda co točí pro ty nejlepší studia a reklamky. 
Řikám si že když to byl medvěd Brtník, tak ho měli vzít o dvě vesnice vedle. Jenže tam vlastně asi ani neni kde dělat slavnosti...v Zeidleru. 


Dovolim si tvrdit, že toho méďu jen tak nikdo nepozná, ale ty pány už určitě všichni viděli v telkách při nejmenšim. 

Ti co nemuseli s dětma na kolotoče, utrácet peníze za nesmysly a chtěli si jen tak posedět pokecat, poslechnout pěknou muziku, měli bejt spíš v Mexiku. 
Kapely...no výběr na slavnosti fakt jako víno. Tak že na hovno, bo i víno je na hovno. Je v něm moc cukru. Nemůžu hodnotit dopolední program, protože jsem u něj nebyl, nicméně z letáku vím, že jsem o nic nepřišel. Zvukař hroznej a to co tam kdo si zpíval nikomu nic nedalo. Všichni okolo nadávali "co že to pro boha je a jakou řečí to vůbec je"?
Nejsem zastáncem main streamu z rádií, ale na vesnickejch slavnostech by neměl vystupovat kdokoli za jakoukoli cenu. Hudba kterou široko daleko nikdo nezná, tam podle mně nepatří. 
Ty lidi si tam přišli sednout, pokecat, pojíst, popít a u toho si notovat a pajtlovat nohou do rytmu známejch fláků a třeba i coutry. A všichni by byli spokojený. Né na sebe přes stůl řvát jak magoři, protože se neslyšej. Nikdo vůbec nevnímá co se na tom pódiu děje a těší se, že vypadne proud. Přišli si taky poslechnout místní rodačku která sice ráda zpívá hezky, ale o to dýl, jestli má zas něco nově "naučenýho". Né na nějakou "alternativní hudbu" nebo jak to popsat. 

Když se všichni pomalu začli balit domu, protože se nějak na večír neudělalo teplo, začli přikládat do kotle ti, co podle mně byli hřebem večera. Bohužel až někdy po půlnoci a to bylo pozdě. 
Starokřečanský týpci co si řikaj Nová Škola. Nemaj svýho tuším nic, ale koho to zajímá...? Když půjdu na koncert neznámý kapely uslyšim možná jednu rádiovku a zbytek je vata a buď dobrá, nebo špatná, ale s tím se počítá a jdu tam přímo na ně!
Tihle kluci jeli naprostý pecky a zbytečně sebekriticky to nazvali "hrajem vidle pro srandu" nebo tak něco. No prostě za polívku drahý. Ale hovno...tohle to přesně chtělo, ale tak max. od devíti a zůstalo by tam mnohem víc lidí. Větší kšeft. Né sice pro obec, ale pro stánkaře, ale fajn. Obec to i tak na kšeft nedělá, ale pro lidi a to se jí musí pochválit s tak ořezaným rozpočtem. Mohli hrát řekněme dvě hodiny a pak nechat běžet nejakou jenom reprodukovanou hudbu. Stejně v tý zimě už zpěváka slušně bolelo v krku. 
Každopádně kluci z "Nový Školy" i přes sem tam ty nepatrný nepřesnosti v textu, občas rytmický zakopnutí, byli naprosto skvělí, hráli nejen to co se líbilo mně, ale i všem co tam seděli do tech tří ráno. Nikdo nešel na profi živák a o to šlo. Za málo peněz hodně muziky lidi dostali a starý i mladý pajtlovali haxnama jak diví. A já s milovanou paní bytnou jsme byli hodit hrbem. Jako spousta dalších. A nikomu z těch v důchodovým věku nevadilo, že tam "v pekle sudy válej" AC⚡️DC, Škwor, Metallicu, Krucipüsk, Horkýže Slíže, Kabát kterej je naprosto nezbytnej na takovejch akcích und viele andere. Prostě bomba a kluci kdyby se toho nebáli a měli čas na zkoušení, tak by byli ještě lepší. Ale takhle dobrý. Nebo ne dobrý je za tři, tak že chválim. Na jedničku je jen Karel Gott. 

a Jindra Mazanec👍🏻

na basu Honza Peterka, u mikrofonu David Lerch a bubeníkovi Liborovi Žemberimu se omlouvám, ten mi nevyšel vůbec🙈

Vůbec se za ty fotky klukům omlouvám, ale já v tom ajfru asi zavadil "smyčcem o skříň". 
Takže pro to ten nadpis Nová Škola. Až se budu po druhý ženit tak si je pozvu, protože určitě budeme mít velkou zahradu aby se tam vešli i s tím svým ansámblem. 
Nebo už takhle příští rok na kulatiny... no ale kdo je bude tahat do karibiku🤣

Komentáře