Bylo to těžké. Bylo to vyčerpávající. Bylo to dobrodružné...

Bylo to OFF ROAD. Bylo to příroda. Bylo to adrenalin. Bylo to...no takových "bylo to" by se dalo napsat ještě mnoho. To poslední "bylo to" si ale neodpustím.
Bylo to až k posrání kurva dobrý. 


Se zvětšující-se slzou v oku si tady sám sobě píšu, že jsem opustil tu, kterou jsem miloval nejvíc. 


Co se tedy výdělečných prací týče.  Bohužel se, za posledního rok a půl, z jakš takš výdělečný práce stala práce nevýdělečná, ale za to více únavná. 
Detaily ani popisovat nechci, to špatný chci vytěsnit a chci aby mi zůstalo v hlavě jen to dobrý. 


V Český Republice se už stalo tradicí, že firmy nepotřebujou lidi o který se nemusí starat co se týká toho co a jak maj dělat. Prostě skutečný a samostatný profesionály. Protože jim z pochopitelných důvodů musej víc platit. Radši každý dva tři měsíce někoho naberou a pak zas vykopnou. 
Je to jednoduchý, ten člověk dostane holej základ, co zničí, rozbije atd. si zacvaká a nebo to udělá pojišťovna a vždycky se to udělá tak aby z plnění ještě něco zbylo. 
Vedení si se zbytečnou administrativou moc hlavu nedělá, protože člověk co tu práci dělá, dělá za fix a jestli za rok protočí deset lidí nebo padesát, nebo jednoho, je jedno. Aspoň se nefláká u facebooku a nehraje karty. A je úplně jedno, jestli firma patří kdejakýmu ministrovi, miliardářovi, nebo vypočítavýmu chytrákovi co platí lidi stylem "víc mu nedám, dyť je mladej bydlí u rodičů a tohle mu stačí. Tady by jinde stejně víc nedostal".


No a těch pár skalních dříčů zůstává se zatnutými zuby, protože už jim není třicet, ve zlatejch časech si pořídili ty baráky a nepotřebovali se zadlužit. Děti maj velký a práce se pro ně stala koníčkem na plnej úvazek. Vlastně je to pro ně takovej placenej koníček. Firma je nepropustí, pokud se nedostane do potíží díky neuváženejm nákupům aut pro vedoucí pracovníky, pokud jim ke třináctejm a čtrnáctejm platům nedaj ještě patnáctej a  nezvýší nelidský čtvrtletní a výroční odměny za to, že ti co tu firmu živěj, maj plat uklízečky, akorat že nedostanou ani pořádný koště. On už by to pak neměl kdo držet.


Ale srát na to, koho to dneska zajímá. Jednak jsem se rozepsal víc než jsem si na začátku stanovil a za druhé, pokud nezačne hromadný opouštění takovejch zlatejch koryt pro "nic nedělám, přes to vydělám" a volba práce v zahraničí, tak se nikdo za držku nechytne. 
Jak jsem napsal, srát na to tady v tý jinak celkem pěkný zemi. 

Ale bylo to pěkný no ne😉



Abych si to shrnul, měl jsem odejít do říše dřív. A to potvrdí každej kdo si tam práci našel a propletl se veškerou byrokracií. 

Komentáře