...a co že jsme to vlastně vymysleli?

Toho času trávím sváteční den doma osamocen, bo pani musela do práce a včera večer jsme předali děti k babičce. Mně neni moc dobře, zbavuju se nějakýho "moribundu" a tak bych s nima ven nejspíš stejně nešel, rozhodně ne na dlouho a tak ať si užijou chvilku na houpačce a na trampošce, dokud je ještě hezky.
Abych se vrátil k tý dovče, no taškařice to byla veliká a myslim, že děti se nenudily i když to tak někdy nevypadalo.
Zbyl nám tejden dovolený kterej jsem chtěl trávit původně opravou stěny okolo oken v dětským pokojíčku, ale jim by to moc radosti neudělalo a mně se do toho v těch vedrech regulérně nechtělo. Teda né že by to teď bylo lepší:-)

Chvíli jsme dumali kam jako vyrazit, Peťulka byla v práci a tak jsem na námět babičky, která mně zásobuje různými tipy na výlet, popřemejšlel o Lipnu.
Stezka korunami stromů mně uchvátila a protože je to celkem daleko, tak jsem musel vyřešit ubytování. Ve čtyřech lidech už v autě spát fakt nehodlám. Kontaktoval jsem nějakou agenturu infocentrum lipno cézet a to byla chyba. Nejen že nabízený volný kapacity nebyly volný, dostupný byly prakticky jen ty nejdražší, ale komunikace vázla a mi jsme chtěli jet.
Večer před odjezdem jsme jen tak na blint telefonicky kontaktoval recepci hotelu Bouček variantu Economy a ejhle hotel byl skoro prázdnej. Obsazený asi tři pokoje. Zarezervoval jsem ubytko s tím, že se cestou ozvem v kolik asi dorazíme.
Všechno klaplo přesně jak jsem chtěl a po příjezdu jsme byli všichni mile překvapeni. Dodělávala se sice fasáda, ale i tak to vypadalo na Economy class velmi solidně.


Příjemné jednání paní recepční, pár rad a celkový dojem mi dává jasnou zelenou pro to, abych se tam při příští návštěvě Lipna s rodinou opět ubytoval. Fakt si nemůžu stěžovat.

No vyházeli jsme krámy a šli rovnou na stezku korunami stromů. To je vůbec slušnej projekt přesně zapadajicí do trendu dnešní doby. Když jsme my byli děcka, tak jsme lezli po stromech, po prolejzačkách a po plotech a nikdo nás nehlídal. Jezdili jsme do tmy na kolech bez světel, hráli si na schovku a na babu, házeli "céčka" a všechno bylo cajk. Dneska bohužel městský děti je nutno hlídat a věnovat se jim podstatně víc než bylo nutný před třiceti lety. A nebo je zavřít k počítači a telce. Prostě zábava venku na čerstvým vzduchu se změnila. Ano stačí se jít projít do lesa, projet na kole atd, ale to je moc dlouho nebaví. Všude spousta lákadel, že u ničeho nevydržej a neni to jen náš případ. Myslim, že to maj takhle skoro všichni.
Stezka korunami stromů je naprosto úžasná věc, kterou jsme teda ani za našeho mládí my nemohli zažít, bo tak vysoko jsme na stromy teda nelezli:-)
Fotky napoví víc.







Nebudu to popisovat, to se prostě musí zažít. Není to zadarmo, to je jasný a ani rodinný vstupný neni nijak extra výhodný, nicméně to byl jeden z mála zážitků u kterých peněz nelituju, včetně pajdy za tobogán:-)




Další čas jsme trávili u jezera, v místních osvěžovnách prohlídkama dalších lákadel a atrakcí a svezli jsme se na bobový dráze. To je taky neskutečná sranda:-)


Utratili jsme všechno co jsme měli, což se není s ohledem na sprostý ceny lipenských restauratérů nedbalých kvalit, čemu divit. Nicméně my si nemůžem dovolit trajdat často po takovejch delších vejletech a když už to jednou přišlo, tak to stálo za to. Jen mohlo bejt tak o 15st. C míň bo to bylo peklo.

Cestou domů jsem, zmerčil ceduli s nápisem Čapí hnízdo. A protože jsem o tom kdysi viděl nějakej medailonek nebo co, tak si řikám a co se na to nejet podívat. Dohodli jsme se, že není kam spěchat a nic nedáme za to, se na to mrknout. Teda když za to nebudou nic chtít:-)
Nechtěli a tak jsme se podívali strejdovi Andrejovi na zahradu, děcka si pohráli, pochválili jsme jaký to tam má hezký a cvakli nějakou fotečku.



Co si budem povídat, hotel restaurace a sportovní vyžití tam je pro, řekněme jinou sociální vrstvu, ale i tak jsem byl mile překvapen jak uctivě nás pan vrátný uvítal a všichni ti co jezdili na těch golfovejch vozících zdravili a čekali než uhneme z cesty, aby se něco nestalo. Milí lidi jsou tam, asi nepoznali, že mám na sobě kraťasy z KIKu a přijeli jsme pomalu deset let starým krámem střední třídy.

Zbylých pár dní dovolený jsme už trávili jenom tady okolo baráku, tak že jsme navštívili tady za čárou kolotoče na Jacobi markt v Neugersdorfu u nás známo také jako Anenská pouť. Ceny v celku přijatelný, srovnatelný s Matějskou, ale ta kultůra!!! Člověk je prakticky sto metrů za hranicema vlasti a připadá si jak v jiným světě. Atrakce krásný, čistý, od pohledu bezpečný. Obsluha všude celkem milá, příjemná, čistě oblečená s čistejma rukama a nehtama. To co jsem zažil na Matějský, byl smradlavej chlív z osmdesátejch let.


Protože vedra neustávala, tak jsme zahájili takovej koupací maraton, ať si holky užijou trochu koupání a všude možně. Ať maj prostě zábavu a na druhou stranu ať to zase tak moc nestojí. Další den jsme zavítali na přehradu do Kyjova u Krásné Lípy. No sinice si vybíraly svou daň a vedro taktéž, tak že vody málo a za to ale byla hnusná. Bahna moc a o to víc nepřispůsobivých. Z krátka přírodní neudržovaná voda. Nic proti, ale na koupání to tam už moc není. A ty zatracený vosy!!!
Tak jsme poleželi pod stromem a otlačený od šišek jsme po pár hodinách uznali, že pojedem dom.


Další den jsme vyrazili do Sloupu v Čechách, tam to bylo a je o poznání čistší co se týče koupání i lidí. Údržba něco stojí, ale je to tam vidět. Strávili jsme tam celej den vybaveni slunečníkem a spoustou zeleniny a ovoce. Písek celkem čistej, voda velmi příjemná. Jen ty zatracený vosy!!!


Zavítali jsme i na Hamr na Jezeře, kde jsme už taky jednou byli a kde teda voda na můj vkus teda nebyla nic moc, i když hodnocení měla ucházející. Tam se holky vyblbly jak na klouzačce, tak na trampolíně, my si dali pivo a zmrzlinu a celkem příjemně jsme strávili další koupací den. Jen ty zatracený vosy!!!


Během vymejšlení dalšího programu jsem si vzpomněl, že mi kamarád říkal o zatopeným lomu v Lipové u Šluknova, tak jsme zahledal na internetu, koupací vodu našel a tak jsme vyrazili i tam. Tam je to teda až k posrání klidný, jenže pro děti co neuměj plavat to uplně není. Moc se mi tam líbila ta příroda okolo, to prostředí svádějící ke více činnostem a když je žena RomanTyčka...


Tak že jsme se s dětma zase sbalili a cestou do Trixi parku jsme potelefonovali "pajduláčkovi" a ten nás nasměroval na Olbersdorfer see do Žitavy. Ale tam jsme se pováleli na fajnovym vymazlenym písečku, pláž lepší jak kdejakej sajrajt u moře, všude okolo dostatek osobního prostoru, voda jak z vodovodu, velikánská prolejzačka a bagr. Regulérní ruční mechanickej bagr na písek pro děti. Z toho jsme byl fakt hotovej. No teda víc hotovej jsem byl z toho, že za cenu vstupnýho je tam tohle všechno a k tomu plavčík, záchranka. A cena vstupnýho? 0,-E !!!
Tenhle všechen "luxus" si v Německu užijete zadarmo. Doufám že jim to dlouho a moc dlouho vydrží, než se tam začnou chodit oDpalovat rozvraceči Evropy. Osobne bych si klidně vystál půl hodinu na hranicích, vytrpěl si kontrolu a měl větší jistotu bezpečí. Svět se řítí ďáblu rovnou do řiti a tak si užívejme dokud to jde. Za rok už tam takováhle nádhera totiž bejt nemusí. A k tomu ty zatracený vosy!!!




Toliko z letošních prázdnin. Myslím, že my s mamkou jsme byli celkem spokojený i když to stálo docela dost peněz a někdy i nervů, ale dělali jsme to rádi a pro naše holčičky. A to že to dneska naše děti neuměj ocenit...? A co by měli ocenit, to že maj to co 80% jinejch dětí (ve střední evropě)? a že zatim nevědí kde je třeba Dubaj? a že maj jenom to co viděj všude jinde? Dyť je jenom důsledek týhle materialistický doby, kdy děti sice maj všeho až moc, ale příkladem jim jdou dospělí, internet, televize a reklama!!
Příkladem může bejt nedávno věta kterou mi řekla Nikolka, že proč jim nechci koupit, co já vim, nějakou sladkost, když my si taky furt něco kupujem jenom pro sebe.
A ve svý podstatě má pravdu, proč jim nekoupit pytel bonbonů za pade, když my večer vdechnem šest piv pomalu za tři kila, lahev vína, klobásku a sejra. 
Těžko se jim pak vysvětluje, že sladký neni zdravý na zuby a vůbec:-)

Komentáře