...a mne to taky sere!

Co? No to co se deje v tyhle zemi, kam smeruje nase spolecnost. Kdyz nami voleni, nejdou odvolat, jsou beztrestni, nemaji zadnou odpovednost za svoji praci a za korupci, za uniky penez a za predrazene zakazky, ktere platime my ze svych dani a jeste maji imunitu...
Z dani nezakladajicich se na skutecnem prijmu toho ci onoho zamestnance, to mne fakt bavi, jak brecej:)
Malo dani se vybere, tak je zvednem, zavedeme dalsi a to by bylo aby nebylo ne!!!
Vybere se malo na socialnim, tak sebereme tu drobnou podporu tem co do prace chodi, ale nevyjdou, nebo nechodi protoze nemuzou. A tem co do prace nechodi, ne snad pro boha ze by nemohli, ale jenom regulerne nechtej, tak tem nacpeme hubu prachama, protoze to je vlastne lacinej volic, co kazdy rok porodi jeste dalsi tri. A tem pak nezapomene sdelit koho ma volit, az na nej prijde cas. Ukaze mu, kdo mu dal ty prachy aby si tu dalsi malou kukacku mohl poridit. V nasi zemi je treba spousta lidi se zdravotnim postizenim a zvracim z toho, jak jim politici zneprijemnuji zivot tim, ze jim odebiraji a krati davky, ze jim na pokyn shora meni stupen postizeni jen aby nemuseli dostat "tolik". Vzdyt kazdy druhy neprizpusobivy je take invalidni duchodce a to jiz od plenek. A kdyz je stat podporuje z jedne strany, tak proc teda dela rozdily i u lidi kteri pracovat nemohou ze zdravotnich duvodu a nepodporuje rodiny ktere se snazi mit svoje postizene deti doma? Jak je mozne ze matka samozivitelka s tezce postizenym ditetem, o ktereho se stara v malem byte a nemuze jit do prace, protoze by ho musela umistit do ustavu ( ktery stoji priserne penize) a ji samotnou by to zabilo, nedosahne svym prijmem ani na zakladni potreby ktere je snad zbytecne jmenovat. Naproti tomu neprizpusobivy svym prijmem na pet fakanu dosahne na chlast, cigara, fet, bedny a karu pred domem, ale nikoli panelovym na sidlisti. Ano ona ma jedno, on jich ma pet. To male postizene bude ve sve plnoletosti stejne zbaveno svepravnosti, tak ze hlas zadny, ale pet cikorek se hodi.
Obcas ctu blogy nekterych, vice ci mene, znamych lidi kteri maji sirsi prehled o politickem a financnim deni nejen v cesku, nez obycejny clovek, ktery chodi od rana do vecera do prace a necte financial times, forbes a jim podobne, protoze ve sve volne chvili ma jeste druhou praci, nebo se venuje rodine, nebo jen proste odpociva protoze je praci unaven.
Ctu treba blog pana Matejky, ktereho mam opravdu rad a nemam mu co vytknout. Ale ctu blogy i jinych a jsem, myslim pravem zklaman, kdyz se lide s vyssim spolecenskym postavenim, nez je radovka treba u kasy v obchode, zarazeji nad tim, jak obycejny lid jen remca, nadava, necini nic a je jenom nastvany.
Zajimalo by mne, jestli si taky takovy Pan X.Y., nebo firma ten&ten sahne do svedomi nez neco vyplodi a nacvaka. Sam nadava ze zakony by mely platit pro vsechny, ale jakmile je ma sam dodrzovat, tak to se cuka.
Viz na cerno vyplacene mzdy, zadne vyplatni pasky, ucetne umele snizovani ceny jiz prodaneho zbozi, umele snizovani zisku, nevystavovani dokladu, nakup falesnych dokladu pro snizeni odpoctu, podhodnocovani zbozi pro kontrolni urady, neuvadeni pravdy o zbozi a takhle by se dalo pokracovat jeste dlouho. Ohanenim se slovy "ja ti davam praci" je vubec k placi. Dneska jen velmi zridka nekdo nekomu neco da zadarmo. Protoze pokud nekomu neco dam, tak za to nepozaduju nic. Ale dle meho nazoru je to jinak. Zadnou praci nikdo nikomu nedava, ale kupuje si ji. Mne osobne nikdo, krom meho dedy, praci nedal, ale vzdy ji ode mne koupil a bylo na mne jak dlouho budu ochoten, ji za ten ci onem nabidnuty peniz prodavat. Pripomina mi to nerovny boj malych soukromych dodavatelu kvalitniho zbozi (protoze nekvalitni by oni nekoupili) s velkymi obchodnimi retezci.
Pro ty co to jeste nevedi, ted prichazi zasadni informace. Prace byva unavna, narocna, nebezpecna a obcas prestane bavit drive, nez by clovek cekal, ale velmi zridka i naopak. A pro to pokud vam nekdo rekne, ze vam ji dava, tak at si ji strci rovnou do prdele, a nebo at ji od vas kupuje a je na vas jestli mu SVOJI praci za jejich penize vubec prodate.
Osobne jsem, az na jeden pripad, vzdy odmitl dale prodavat svoji kvalitni praci takovemu, rekneme "obchodnimu retezci".
Nebyla moje prace kvalitni? Pak ji mohl prestat kupovat onen "obchodni retezec". Osobne si myslim, ze je to obchod, temer jako kterykoli jiny a nevidim v tom prakticky zadny rozdil.
Vyzivam vsechny co kupuji praci od svych dodavatelu, platte radne dane a pojisteni, zkuste jake to je mit jen 20 dni dovolene v roce, nikoli v kvartale a neuzit si ji, kupujte kvalitni praci za spravedlivou odmenu, jinak ti co vam ji prodavaji dojdou dojmu, ze ji nedelaji dobre a klesnou sami u sebe, nepodvadejte vsechny urady ktere maji mit nad vami dohled a t.d. Vybere se mnohem vice na danich a na pojisteni a vezte, ze se bude vsem lepe dychat. Proc to nekde jde a nekde nejde a pritom se jedna o naprosto totozne "obchodni retezce".
Jedte do ty Prahy vyburcovat vladu k odchodu, protoze ti co vam prodavaji svoji praci maji zrovna na praci tu praci pro vas. A abyste mu ji radne zaplatili, nemuze se flakat nekde po Praze a po demonstraci jit nakoupit do Makra, Ikey a Bauhausu.
Vy co praci od lidi kupujete a s mnohonasobnym ziskem ji preprodavate dal, mate tu moznost, ty paky, ty skoly, ten rozhled a i ty duvody proc byste meli zatlacit, treba ukrojit ze sveho kolace a pomoct tehle zemi se dostat tam kde byla pred dvaadvaceti lety.
Rozhodne ale nemyslim tezka ruska klepeta.
A mas-li mne nekdo za analfabeta diakritiky neznaleho vez, ze je to tim, ze prodavam svoji praci tak, ze mohu mit pouze natolik hloupy telefon, s okousanym jablkem ve znaku a doplnovani hacku a carek je pri nejmensim zdrzujici.
No a protoze behem psani tohoto clanku, me stihla ta nehoda, ze do sebe liju jedno pivo za druhym a jako ridic profesional musim byt, v dobe vyjezdu opet strizliv, neni cas ztracet cas.

Sere mne toho podstatne vic, ale to zas treba nekdy jindy...

Komentáře